Tuesday, January 27, 2015

PUDING BISKUT KRAKER





BAHANNYA:
    • 6 biji telur
    • 3/4 cawan gula
    • 1 tin susu cair
    • 1 cwn air
    • 12 - 16 keping biskut cream cracker (saya guna biskut cap ping pong yang bersaiz empat segi)
    • 1 sudu kecil esen vanila
    • 4 sudu gula pasir (dijadikan gula hangus di dalam loyang)

CARANYA:-
  1. Pukul gula dan telur hingga kembang. (Saya blender aje..)
  2. Masukkan vanila, susu cair dan air . Pukul sebati.
  3. Patah-patahkan biskut dan masukkan dalam adunan. (Bahagian ini saya blender kesemua biskut tersebut)
  4. Tuangkan ke dalam loyang yang berisi gula hangus.
  5. Kukus hingga beku dan masak. Sejukkan didalam peti sejuk sebelum dihidangkan. Sedap juga jika ditabur kismis, nenas atau peach.

No comments:

Post a Comment