BAHAN-BAHANNYA :
1 peket serbuk agar-agar
1000 ml air
150 gm gula
BAHAN KISAR :
400 gm mangga masak
200 ml susu cair
100 ml air
CARA :
campurkan gula, air dan serbuk agar-agar dan renehkan sehingga gula larut, sentiasa di kacau.
Masukkan *Bahan Kisar* dan kacau sehingga sebati. Renehkan sebentar dan tapiskan.
Masukkan ke dalam acuan dan sejukkan sehingga set!
KUAH KASTARD VANILLA
300 ml susu cair
100 ml air
2 biji kuning telur
2 sudu besar vanilla
6 sudu besar gula
sedikit garam
1 sudu besar tepung kastard
CARA :
Campurkan kesemua bahan-bahan di atas dan kacau dengan menggunakan whisker dengan api sederhana.
Kacau sehingga kuah agak pekat,
angkat dan tapiskan, sejukkan terlebih dahulu baru di tuangkan di atas puding mangga...
1000 ml air
150 gm gula
BAHAN KISAR :
400 gm mangga masak
200 ml susu cair
100 ml air
CARA :
campurkan gula, air dan serbuk agar-agar dan renehkan sehingga gula larut, sentiasa di kacau.
Masukkan *Bahan Kisar* dan kacau sehingga sebati. Renehkan sebentar dan tapiskan.
Masukkan ke dalam acuan dan sejukkan sehingga set!
KUAH KASTARD VANILLA
300 ml susu cair
100 ml air
2 biji kuning telur
2 sudu besar vanilla
6 sudu besar gula
sedikit garam
1 sudu besar tepung kastard
CARA :
Campurkan kesemua bahan-bahan di atas dan kacau dengan menggunakan whisker dengan api sederhana.
Kacau sehingga kuah agak pekat,
angkat dan tapiskan, sejukkan terlebih dahulu baru di tuangkan di atas puding mangga...
No comments:
Post a Comment