Monday, July 7, 2014

BISKUT CRUCHY OREO







Bahan A
200gm mentega
10gm shortening
110gm gula kaster
1/2 sudu teh esen vanila

Bahan B
250gm tepung gandum
30gm tepung jagung
30gm cornflakes - kisar halus
30gm serbuk badam - di sangai
30gm serbuk oreo
1/4 sudu teh baking powder

Hiasan :  Coklat masakan putih (di cairkan), serbuk oreo

Cara-cara :
1.  Pukul bahan A hingga berkrim.  Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh.
2.  Canai dan terap.  Susun di dalam dulang pembakar dan bakar pada suhu 150C selama 25-30minit hingga masak.
3.  Sejukkan dahulu.  Pipe di atasnya dengan coklat masakan putih dan tabur serbuk oreo sebagai hiasan.
4.  Simpan dalam bekas kedap udara.

Sumber: Citarasawan



No comments:

Post a Comment