BAHAN-BAHANNYA:
BAHAN A
4 keping tauhu putih
2 tiub tauhu lembut (Tauhu Jepun)
Segenggam isi udang (lebih pun boleh)
2 tiub tauhu lembut (Tauhu Jepun)
Segenggam isi udang (lebih pun boleh)
BAHAN B
2 biji lada merah dimayang halus
2 tangkai daun sup atau daun bawang dimayang halus
Garam dan serbuk perasa secukup rasa (Saya guna Maggi Cukup Rasa)
1 sudu kecil lada sulah
BAHAN C
2 Biji telur
Garam dan serbuk perasa secukup rasa (Saya guna Maggi Cukup Rasa)
1 sudu kecil lada sulah
BAHAN C
2 Biji telur
CARANYA:
1. Blend semua bahan-bahan A sampai lumat kemudian bubuh dalam mangkuk
2. Masukkan Bahan B ke dalam Bahan A tadi dan gaulkan
3. Kemudian tuang ke dalam loyang yang yang disapu minyak terlebih dahulu supaya tidak
melekat (boleh juga guna Tupperware) dan kukus selama 20 - 30 minit
4. Bila telah masak, angkat dan sejukkan.
5. Potong mengikut saiz dan bentuk yang disukai.
6. Celup dalam telur yang telag dipukul dan goreng hingga kekuningan.
No comments:
Post a Comment