Bahan-Bahan Untuk Inti
1 cawan udang atau stick ketam (boleh juga di gunakan isi ikan atau daging)
2 cendawan shitake - di mayang
1 batang lobak merah - saiz sederhana - potong seperti mancis
1 biji telur di rebus dan potong halus
1 sudu teh minyak bijan
Bahan-Bahan Untuk Kulit
6 kelopak kubis Cina - dicelur dengan air panas hingga lembut
Bahan-Bahan Untuk Kuah
2/4 cawan ait + 1 kiub ayam Maggi dan 1 sudu tepung jagung
1 sudu teh kicap cair
1/4 suduh teh lada sulah
Cara membuatnya
Campurkan semua bahan untuk inti, masukkan ke dalam mangkuk dan perasakan
dengan lada sulah dan sedikit garam.
Ambil sedikit inti dan letakkan di atas kobis yang telah dicelur
tadi dan gulung seperti kuih dadar.
Aturkan ke dalam pinggan dan tuangkan kuah.
Kukuskan selama 10 hingga 15 minit dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment