Wednesday, June 18, 2014

PUDING TRIFFLE

 




 BAHAN A

Swiss Roll secukupnya 
Air jus koktail 

BAHAN B

 (Kastad)

1 cawan tpg kastad 
½ cawan gula
1 tin susu cair 
1 tin air (sukat tin susu)

 BAHAN C

(Agar2)

Guna Kristal jelly atau agar2 serbuk Masak ikut arahan je…. 

BAHAN D

1 tin koktail buah-buahan (tos airnya – simpan air utk renjis di kek) 

CARA2NYA:

1. Potong Swiss Roll (anggaran 1 cm) dalam bekas (letak dalam bekas casserol cantik la boleh nampak lapisannya.) 

2. Renjis2 swiss roll dengan air jus koktail utk bg lembab. 

3. Masukkan semua bahan B dalam periuk kacau selalu sampai pekat (api slow je)…bila Nampak adunantu meletup2 kecil tutup api dan biarkan sejuk. 

4. Masak agar2 ikut arahan dan curahkan ke atas lapisan kastad tadi…biar sejuk dan masukkan ke dalam peti ais.

Terima kasih kepada anaknda Nor Asiah Yeob Ali - Perlis Indra Kayangan yang sudi berkongsi resipi ini dengan saya.

No comments:

Post a Comment